Poëziewedstrijd Hogeschool van Amsterdam - Maart 2023


" MARJOLEIN VAN ALFEN IS DE WINNAAR VAN DE POËZIEWEDSTRIJD!

Het gedicht ‘Fuzzy’ van Marjolein van Alfen is gekozen als winnaar van de Poëziewedstrijd, onderdeel van het HvA-Poëziefestival.

30 mrt 2023 15:34 | FLOOR

Afgelopen week vond het HvA-Poëziefestival plaats, met als vast onderdeel de poëziewedstrijd. Uit alle inzendingen koos de vakjury voor het gedicht ‘Fuzzy’ van Marjolein van Alfen als winnaar. De jury werd aangevoerd door Aalt Prins (HvA-docent Nederlands), en bestond daarnaast uit Niels Evers, Edwin Praat, Jan-Willem van der Weij en Susan Zielman. 


Elk jaar organiseert FLOOR het HvA-Poëziefestival. Door de jaren heen is het gegroeid van een kleine bijeenkomst in een zaaltje achteraf tot een volwaardig evenement met professionele artiesten en een volle zaal. Het is een toegankelijk evenement waar geen voorkennis of ‘ervaring met poëzie’ voor nodig is. Naast dat het primair voor HvA-studenten georganiseerd wordt, is het gratis toegankelijk voor iedereen. Over Marjoleins werk schreef de jury het volgende: “Fuzzy is een gedicht als een filmtrailer: we zien steeds korte shots, als geheel net genoeg informatie om een geschiedenis uit te kunnen construeren.”...". Meer informatie kan worden gevonden via deze link: https://www.hva.nl/floor/gedeelde-content/nieuws/nieuwsberichten/2023/03/winnaar-poeziewedstrijd.html.

Bron bekeken en hier als citaat overgenomen d.d. 11-4-2023:  https://www.hva.nl/floor/gedeelde-content/nieuws/nieuwsberichten/2023/03/winnaar-poeziewedstrijd.html.

Meer informatie over de Hogeschool van Amsterdam? Bezoek: https://www.hva.nl.

(C) Hogeschool van Amsterdam, 2023.
Bovenstaande is gepubliceerd door de Hogeschool van Amsterdam. Copyright (artikel, foto's) ligt geheel bij de Hogeschool van Amsterdam. Indien bezwaar is tegen bovenstaande citaat/herpublicatie, dan kan met mij contact worden opgenomen. Bovenstaande is door mij gepubliceerd ter promotie van de HvA en dichten. M. Justus.